Filter
+ 31(0)73 - 6121855 bij vragen bel gerust
0

Quooker

Je kunt kiezen tussen een kokend-water-kraan met bijpassende mengkraan of de nieuwe Quooker Fusion, één kraan voor warm, koud en kokend water. Veiligheid staat bij dit Nederlandse merk altijd voorop!
  • Inmiddels worden er op 5 verkochte keukens 1 Quooker geplaatst!
  • Een simpel recept: kraan op het aanrecht en het reservoir in het kastje eronder.
  • En er is nog iets om trots op te zijn: Quooker is een 100% Nederlandse uitvinding!

Energieverslindend is de Quooker allerminst! Door de geoctrooieerde hoogvacuümisolatie is het stand-by verbruik slechts 5 cent per dag. En de COMBI is zelfs veruit de zuinigste warm- en kokend-water-voorziening voor je keuken.

Informatie over Quooker

De Quooker kent veel verschillende toepassingen, op onderstaande pagina vind je meerdere video's over hoe je de kranen kunt gebruiken voor onder meer het koken van couscous, eieren koken en een kopje koffie zetten. Kijk op de pagina over de toepassingen van de Quooker voor extra informatie.

Geniet van een kop thee met direct warm water uit de kraan, een kop cup-a-soup zonder te hoeven wachten tot dat jouw water gekookt is. Kook rijst en spaghettie in een handomdraai, én gebruik de Quooker (dezelfde kraan) ook gewoon voor koud en warm water. Een Quooker opent een wereld aan nieuwe mogelijkheden!

Het gemak van een Quooker

Zin in een kopje thee, maar geen zin om 10 minuten te wachten op kokend water? Of wil je snel de aardappelen koken zodat het vlees tegelijkertijd met de stamppot klaar is? Het wordt allemaal een stuk gemakkelijker met een Quooker op je aanrecht! Deze 100% Nederlandse uitvinding wordt tegenwoordig al in bijna 1 op de 5 huishoudens geplaatst. En ook op kantoor is de Quooker erg populair. Waarom? Simpel, deze nieuwe kraan levert binnen enkele seconden water van 100 graden. Je kunt dus al een heerlijk kopje thee hebben binnen een halve minuut!

Direct kokend water in de keuken!

Zoals hierboven uitgelegd zorgt de Quooker direct voor kokend water binnen enkele seconden. Dat kan doordat de kraan gebruik maakt van een vacuüm opslag. Dat betekent dat het water continue op hoge temperatuur wordt gehouden. En wanneer je de kraan open draait (uiteraard met kind veilige bedieningsknop) hoeft het water maar een klein beetje verwarmt te worden om jou kokend water te geven!

Quooker - de kokend water kraan

Voor wie is deze kokendwaterkraan?

De Quooker is voor iedereen die houdt van een lekker kopje thee, maar niet wilt wachten tot het water kookt. De kraan is ook voor iedereen die graag bezig is in de keuken en voor allerlei doelen kokend water nodig heeft. Denk hierbij aan het koken van rijst, aardappelen of pasta, het maken van sausjes of instant soep.

Daarnaast is de Quooker ook voor ouders. Elk jaar gebeuren er namelijk honderden ongevallen waarbij kinderen brandwonden oplopen door het gebruik van waterkokers en het oude pannetje-op-het-vuur. Met de kokend water kraan van dit Nederlandse merk is dit verleden tijd. De kraan heeft namelijk een kind veilige bedieningsknop, waardoor alleen volwassenen de kraan kunnen gebruiken. Heb je kinderen en wil je dat zij veilig blijven – ook als jij in de keuken bezig bent? Dan is de Quooker de oplossing voor jou.

De laatste innovatieve ontwikkeling is de Quooker Flex, dit is een kraan die kokend water combineert met koud en lauw water. Als je de kraan uittrekt geniet je direct van koud en lauw water, maar als de kraan in de houder is geplaatst geniet je van kokend water. Bekijk alle voordelen binnen de desbetreffende categorie.

Hoe zuinig is een Quooker?

Veel mensen denken dat de Quooker ontzettend veel energie gebruikt. Dat komt doordat zijn voorganger, de waterkoker erg energie intensief is. Maar door een unieke vacuümverpakte wateropslag gebruikt de kraan nauwelijks stroom om het water te verwarmen. De kraan kost bij normaal gebruik slechts 5 cent per dag. Dat is minder dan wat een laptop verbruikt!

Daarnaast maak je met een Quooker altijd precies de hoeveelheid kokend water die je nodig hebt. Het is dus niet als een waterkoker waarbij veel mensen meer dan een halve liter koken voor een klein kopje thee. De kraan is dus een investering in je portemonnee én het milieu!

We zetten alle feiten met betrekking tot de energie zuinigheid nogmaals op een rijtje:
  • Deze kokend water kraan is 60% zuiniger dan andere kokend water kranen
  • Het verbruik van een Quooker is verwaarloosbaar, vergelijkbaar met dat van een internetrouter
  • Bij normaal gebruik kost een Quooker jou slechts 5 eurocent per dag, nog geen 20 euro per jaar

Kan ik de kraan ook in mijn keuken installeren?

Ja, als je op het aanrecht een aansluiting hebt voor een normale kraan, dan kan je ook een Quooker installeren. Ook wordt de kraan als complete set geleverd, inclusief een installatie gids. Heb je dus ervaring met het installeren van kranen, dan kun je de Quooker zelf in je keuken plaatsen. Met de Quooker Twintaps geniet je bovendien van een kokendwater kraan én een gewone mengkraan in dezelfde stijl, dit maakt jouw keuken helemaal af!

Het uitgebreide assortiment van Sanispecials

Je kunt op onze site verschillende soorten Quookers vinden. Ons meest populaire model is de standaard kraan, waar alleen kokend water van 100 graden uit komt. Maar je kunt ook kiezen voor een fusion model, waarmee je de temperatuur kunt afstellen. Voor een compleet overzicht van alle Quooker modellen, kun je kijken op de afzonder pagina van elk model. Mocht je vragen hebben, stel deze gerust in de chat!

Veel gestelde vragen

Er zijn een hoop veel gestelde vragen over de kokend water kraan van het Nederlandse merk Quooker, we begrijpen dat er altijd wel zaken zijn waar je nog antwoord op wilt hebben. Daarom hebben we in dit onderdeel de meest gestelde vragen beantwoord, mochten er toch nog vragen zijn waar je geen antwoord op hebt gekregen neem dan gewoon even contact met ons op.

Wat is het verschil tussen een Combi en Combi + (plus)? Een gewone Combi wordt gebruikt indien alleen een koud water toevoer voor handen is. Middels een mengventiel wordt het warme water dan verzorgt. Echter heb je ook een warm water toevoer? Dan is een Combi + voor jouw situatie. Zodra warm water wordt gevraagd bij de mengkraan mengt het mengventiel het warme water van het reservoir en dan van de CV, om zo energiezuinig mogelijk te zijn.

Hoe veilig is een Quooker? In vergelijking met een waterkoker of een pan op het fornuis is deze kokend water kraan erg veilig. De kraan is stevig gemonteerd in het blad van het aanrecht, door dubbele beveiligingen op de knop kunnen kinderen deze niet zomaar aanzetten en het water wordt op 110  graden celsius bewaard, hierdoor is er geen kans op legionella.

Moet het reservoir uitgeschakeld worden zodra ik wegga? Dat hangt af van de periode dat je weggaat. Als dat langer is dan 3 tot 4 dagen is het aan te raden om het reservoir uit te schakelen, bij kortere periodes is dat niet nodig. Het uitschakelen kan door de schakelaar bovenop het reservoir om te zetten.

Kost het veel energie om het water constant op temperatuur te houden? Nee, het reservoir is ontzettend goed geisoleerd waardoor het water altijd goed op temperatuur blijft. De Quooker verbruikt slechts 10W om het water op temperatuur te houden, dat is minder dan een normale pc in stand-by modus.

Kokend water kraan is geen droom meer 

Kokend water uit de kraan is iets waar je jarenlang van droomde maar nooit echt aan begon. Het concept is de kinderschoenen inmiddels ontgroeid. Uitstekende producten zijn een verrijking voor het gebruiksgemak in de keuken. Nooit meer wachten op de waterkoker voordat je een verkwikkend soepje maakt om vier uur in de middag. Spaghetti koken? Het is in een handomdraai – letterlijk! – geregeld. De kokend water kraan is een droom die uitkomt. Geen futuristisch idee meer maar gewoon te bestellen in de webshop van Sanispecials.
 

Kokend water kraan met boiler

Een kokend water kraan werkt met een vernuftig reservoir dat het beste te vergelijken is met een boiler. Hierin zit altijd water op hoge temperatuur opgeslagen zodat je per direct een stomend kopje thee kan zetten. Maar wie zich zorgen maakt om het milieu kan erop rekenen dat zuinig omgaan met energie juist dé insteek is van producenten. Wie nog wel eens achteloos de waterkoker aanklikt moet beseffen dat dit apparaat juist enorm veel elektriciteit gebruikt. Dat is nauwelijks efficiënt te noemen. De kokend water kraan blinkt juist uit in praktisch en handig gebruik. Zo is de warmwaterkraan prima te combineren met een koudwaterkraan. Zo zit je niet ineens met een heel woud aan kranen op je aanrecht.
 

Kokend water kraan kopen bij Sanispecials

Heb je vragen over de veiligheid van een kokend water kraan rondom kinderen, dan nemen we graag je zorgen weg. Een goede kraan heeft een kindveilige bediening en dubbelwandige uitloop. Zo brand je je nooit. Sanispecials is je graag van dienst met goed advies over de aanschaf van een kokend water kraan. Net als elke andere winkel zijn we bereikbaar voor vragen. Je kan ons zelfs 7 dagen per week bereiken. We chatten graag met je, online of via WhatsApp, en stemmen je wensen met liefde af op onze mogelijkheden. Wil je een eigen bezorgmoment kiezen, dan is dat bij het afrekenen aan te geven.
Meld je aan