ClickCease
 • 24/5 bereikbaar
 • Gratis bezorgd vanaf 125 euro
 • Kies je eigen afleverdatum
 • Maak gebruik van onze kennis

Boiler elektrisch

Een elektrische boiler is een handig apparaat waarmee je het huis kunt verwarmen dat aangesloten is op het elektriciteitsnet. Elektrische boilers kunnen vrijwel overal worden gemonteerd en zijn in aanschaf relatief goedkoop. Wij bij Sanispecials hebben een breed assortiment aan elektrische boilers.

Dus, heb je een elektrische boiler nodig? Dan zit je bij Sanispecials altijd goed. Wij hebben de boiler die bij jouw situatie past.

Bekijk direct ons ons aanbod producten!

Hoe werken elektrische boilers?

Een elektrische boiler bestaat uit een vat dat geïsoleerd is waarin je een bepaalde hoeveelheid aan liter water kunt opslaan. Dit water wordt door de elektrische boiler constant op temperatuur gehouden. Het kan alleen wel zo zijn dat wanneer er in één keer te veel warm water wordt gebruikt de voorraad aan warm water in je elektrische boiler snel op is. Dan heeft je boiler even tijd nodig om water weer goed op temperatuur te brengen. Bij een elektrische boiler kiezen is het zaak dat je kiest voor de juiste capaciteit.

Bij ons zit je goed voor ieder type boiler

Als je op zoek bent naar een elektrische boiler dan ben je bij ons op het goede adres. Sanispecials.nl is gespecialiseerd in boilers en hebben dan ook getrainde medewerkers om je van een goed advies te voorzien. Een boiler kopen lijkt simpel maar doordat er zoveel mogelijk is is het goed door ons te laten beoordelen wat voor jou de beste oplossing is.
Zo is er de bekende close in boiler welke in het keukenkastje verdwijnt, een keukenboiler met 5 liter inhoud die onder de plint van de keuken verdwijnt, de close in boiler 10 liter.

Ook zijn er natuurlijk de grote boilers: de daalderop boiler 80 liter of 50 liter zijn veelgevraagde boilers. Wij werken alleen met gerenommeerde merken zoals Daalderop, Inventum, Stiebel Eltron en AEG. Heb je vragen dan bel of mail gerust een van onze medewerkers. Zij zijn specialisten in elektrische boilers en helpen je graag verder om de juiste keuze te maken.

Waarom elektronische boiler in plaats van een combi ketel?

Velen kiezen voor een elektrische boiler omdat de makkelijk te installeren zijn en het enige wat je nodig hebt voor dit type verwarmingselement is een elektrische aansluiting. Ook is een rookgasafvoer niet nodig zoals bij een combi ketel wel het geval is. Je hebt weinig onderhoud bij alle elektrische soorten boilers. Elektronische boilers zijn het type boilers dat vaak wordt gebruikt in huizen waar geen beschikking is over een gasaansluiting.

Tegenwoordig wordt een nieuwe elektrische boiler ook steeds vaker gespot in de moderne keukens. Deze kunnen gebruikt worden voor het kortstondig opwarmen van water via een extra kraan zoals een Quooker.

Elektrische boiler kosten

Wat elektronische boilers hangt af van het type elektrische boiler dat je kiest. Dit is natuurlijk afhankelijk van individuele behoeften. De kosten van een elektrische boiler met 200 liter voorraad warm water kost ongeveer tussen en 1.000 en de 1.600 euro.

Elektrische boilers verbruik

Met elektrische boilers ben je altijd verzekerd van voldoende warm water. Het verbruik van een boiler hangt af van je algehele waterverbruik aan warm water in een jaar. Een huishouden van 3 personen van 2 volwassenen en 1 kind hebben een behoefte van 270 liter iedere dag. Hiervoor heb je geen al te hoge capaciteit nodig.

Een boiler van 150 liter aan inhoud volstaat hier. Om het algehele waterverbruik ook daadwerkelijk op te warmen met elektrische boilers heb je 2.000 kwH aan stroom nodig per jaar, Dit kost €400 per jaar voor je algehele waterverbruik.Dit is slechts een schatting, het hangt er vanaf hoe vaak je warm water gebruikt en ook de ingestelde temperatuur an de boiler kan een rol spelen.
 

Hoe bereken je het totale waterverbruik?

Dit is een vraag die we vaak krijgen. Want hoe bereken je nu echt je totale verbruik aan opgewarmd water. Het net gegeven voorbeeld is enkel slechts een gemiddelde. Het kan zijn dat jij een bepaalde hoeveelheid water per jaar gebruikt die een stukje hoger of lager uitvalt, en de kans is natuurlijk groot dat je met meer of minder mensen in huis woont. Misschien ben jij wel met twee of vier personen in een huishouden. Dan krijg je sowieso andere uitkomsten.

Hoe bereken je nu precies hoeveel water jij met elektrische boilers verbruikt? Voor advies op maat kun je het beste terecht bij de experts van Sanispecials. Wij helpen mensen kiezen tussen verschillende modellen die het meest toepasselijk is op jouw situatie. Dus, vragen? Neem gerust contact op?


Elektrische boilers met diverse inhoud

Het water in een elektrische boiler raakt in principe nooit op. Wat jij eruit neemt wordt immers direct aangevuld en opgewarmd tot de juiste temperatuur. Uiteraard kan het voorkomen dat je meer nodig hebt dan de boiler kan leveren. Dan is er wat tijd nodig om de verwarming zijn werk te laten doen. Een goede inschatting van welke inhoud het beste past bij jouw specifieke behoefte of huishouden, is verstandig. Dit zijn de meest gezochte formaten:
 
 • 10 liter
 • 50 liter
 • 80 liter
 • 100 liter
 • 120 liter
 • 150 liter
 • 200 liter
Sanispecials beschikt in zijn assortiment over nog meer inhoudelijke opties.

Capaciteit op gebruik afstemmen

Elektrische boilers voorzien je altijd van warm water als je het nodig hebt. Alleen zijn we diverse producten met diverse capaciteiten en dus is het belangrijk om een boiler te kiezen die qua capaciteit afgestemd is op wat je verbruikt. Je hebt boilers van 100 liter, 120 liter en zelfs van 300 liter. Wanneer je met z’n tweeën woont dan is een boiler van 120 liter vaak voldoende voor een elektrische warm water boiler. Het heeft geen nut om een type vat van 300 liter te kiezen in deze situatie, want die extra hoeveelheid ga je toch niet gebruiken.

Hoe verminder je het verbruik in de elektrische boiler?

Hoe kun je zorgen dat je het verbruik van de boiler vermindert? Dat leggen we je graag uit.

Elektrische boilers zijn allemaal voorzien van een regelbare thermostaat. Vaak hebben ze echter wel een maximum temperatuur. Op zijn hoogst is de maximum temperatuur 90 graden, alleen vaak is dat helemaal niet nodig. Een lagere temperatuur is vaak ook prima. Je bent energiezuinig bezig als je de temperatuur verlaagd, dan kun je tot 5% besparen aan energie.

Elektrische boilers werken beter als ze optimaal geïsoleerd zijn. Warm water dat in het vat zit maar niet wordt gebruikt wordt in de boiler opgeslagen. Hierbij verlies je altijd warmte. Zorg er dus voor dat of je nu een kleine of grote boiler heeft, hij altijd goed geïsoleerd is om warmteverlies te voorkomen.

Je kunt bijvoorbeeld een timer voor de boiler installeren. Ga je een elektrische boiler kopen? Installeer dan direct een timer. Zo kun je ook in de nacht de boiler laten opwarmen. Hierdoor profiteer je van een goedkoper nachtarief.
 

Close in keukenboiler

Een close in boiler in de keuken is de beste elektrische boiler in het compacte formaat dat zo praktisch is in de keuken. Dit is een kleine elektrische boiler van tussen de 5 tot 10 liter aan inhoud. Dit klinkt als weinig, maar 10 liter is een prima inhoud voor een boiler in de keuken, een 120 liter vat heb je echt niet nodig voor in de keuken alleen. Een close in keukenboiler kun je makkelijk in je keukenkastje aansluiten.
 

Verticale boilers

Er zijn een hoop verschillende soorten boilers. Je kunt ook de keuzen maken voor een verticale boiler. Een boiler die aan de muur wordt gehangen wordt doorgaans verticaal opgehangen. Het boiler principe blijft hierdoor beter in tact.
 

Minimale levensduur elektronische boilers

Deze vraag krijgen we vaak. We weten dat een elektrische boiler goed is voor de energiebesparing en fors aan lager energieverbruik kan bijdragen ten opzichte van andere opties die je hebt bijvoorbeeld met betrekking tot gas. Hoe lang gaat een elektrische boiler eigenlijk mee? Een boiler die elektrisch is gaat minimaal 15 tot 20 jaar mee.

Een slimme boiler

Een slimme boiler is de huidige trend op het gebied van elektrische boilers. Hij boiler analyseert bijvoorbeeld het waterverbruik en past het opwarmen hieraan aan. Bij traditionele boilers moet je dit handmatig doen. Een slimme boiler is toch net even wat efficiënter. Hij analyseert effectieve vraag en handelt hiernaar.

Je zou het wellicht niet denken, maar een slimme elektrische boiler kan zonnepanelen nog efficiënter gebruiken door water overdag op te warmen. Ze gebruiken groene energie op het elektranet. Te veel zon kan een belastend effect hebben op het elektriciteitsnet. Overdag verwarmen zorgt voor effectief gebruik aan overschotten van energie. Slimme bilers kunnen op die manier dus ‘’pieken’’ goed opvangen en zo een efficiënte en betrouwbare warmtebron creëren.

Elektrische boilers: altijd warm water

Een elektrische boiler kopen is een uitstekende oplossing als je het apparaat monteert op de plaats waar het warme water heel direct gebruikt wordt. Als je kan voorkomen dat warm water een relatief lange reis door de leidingen moet maken, heeft dat zeker de voorkeur. In een elektrische boiler draait alles om het geïsoleerde vat waar water instroomt zodra er warm water wordt afgenomen. Een element werkend op elektriciteit brengt het nieuwe water automatisch op temperatuur. Een thermostaat bewaakt de juiste temperatuur.

Elektrische boiler aansluiten

Een elektrische boiler aansluiten is misschien een taak waarbij je assistentie nodig hebt. Neem zeker contact op met Sanispecials als je er zelf niet uitkomt. Wij staan klaar voor je via WhatsApp, online chat en gewoon telefonisch. Net als in elke andere winkel geven we graag advies over hoe en wat. De boiler werkt met stroom en dat is bijvoorbeeld iets om rekening mee te houden. Een aparte groep in de meterkast is een pré. Maar denk ook aan de kosten in verbruik. Het beste is om de verwarming te laten werken in de daluren zodat je minder kwijt bent in de portemonnee. Als je jouw keuze hebt gemaakt, kan Sanispecials snel leveren. Vandaag bestellen betekent morgen in huis hebben. Of liever op een moment dat je er zeker bent? Dat kan je gewoon aangeven. Verzendkosten zijn vanaf € 100,- gratis.

Ga direct naar

Gratis Verzending

bij bestelling vanaf 125 euro

24/5 bereikbaar

Bellen, mailen of whatsappen

Veilig betalen

Snel en vertrouwd betalen

14 dagen bedenktijd

14 dagen om te retour te sturen